Gazon

Bij de buren is het gras altijd groener, totdat u deze pagina gelezen en bekeken heeft. Hier leest en ziet u alles wat u altijd al over gras wilde weten. Wenst u een gazon waar de buren jaloers van worden, dan bent u hier aan het juiste adres.

Het filmpje hieronder laat zien wat u in het voorjaar het best kunt doen om komend jaar een prachtig gazon te krijgen. De video is opgenomen in een tuin op kalkrijke rivierklei, voor tuiniers op zandgrond wil ik er nog aan toevoegen dat tegelijk met de mest er ook kalk toegevoegd dient te worden.

Happy mowing!

Alle stappen uit het filmpje doorlopen? Dan zou het gazon er na drie weken zo uit moeten zien

Werkwijze voor het voorjaar:

Eind februari/begin maart beginnen we met het toedienen van een mosdoder en kalk. De mosdoder zorgt ervoor dat we tijdens het verticuteren (over twee weken) zo veel mogelijk mos verwijderen. Na een aantal dagen verandert het gazon van kleur omdat de mosdoder zijn werk doet.

Na twee weken gaan we verticuteren. Belangrijk om al het losgewerkte materiaal goed op te ruimen. Na het verticuteren ziet het gazon er gehavend uit, maar dat zal snel over zijn. Na het verticuteren is het belangrijk om voldoende mest toe te dienen.

Weer twee weken later, als de temperaturen wat hoger zijn, is het een ideaal moment om dunne plekken bij te zaaien. Zorg na het zaaien voor voldoende water net zolang tot de nieuwe sprieten 6 centimeter hoog zijn.

Vanaf nu (ongeveer eind maart) is het belangrijk om elke 6 -8 weken een bemesting uit te voeren. Maai op een hoogte van ongeveer 5-6 centimeter en vergeet vooral niet van het gras te genieten!

Advertisement
%d bloggers like this: