Media

Groei en Bloei

Voor het groenste tijdschrift van Nederland heb ik in 2020 elke maand een gazoncolumn geschreven. Alles wat ik weet over de perfecte grasmat kun je terugvinden in deze columns. Ook in 2021 en in de toekomst zal ik blijven schrijven voor dit mooie tijdschrift. Mijn aandachtsgebieden zijn moestuinieren, gazons en een gezonde bodem. Ook schrijf ik graag over het kweken van bijzondere planten en belicht ik graag tuinen met een bijzonder verhaal.

Brabants Dagblad
De zomer van 2018 was een van de heetste zomers ooit. Veel tuineigenaars worstelden met het tekort aan water. Vooral op droge zandgronden werden de gazons al snel geel en krokant. Reden voor het Brabants Dagblad om een artikel aan gras te wijden. In dit artikel geef ik een aantal tips om een gazon zo goed mogelijk door de droogte heen te helpen. Ook in 2020 belde de krant op. Dit keer met de vraag of mensen hun tuin uberhaupt nog wel water mogen geven, ook wanneer drinkwaterbedrijven oproepen dit niet te doen. Benieuwd naar het antwoord? Hieronder staan de links naar beide artikelen.

Robbert in het Brabants Dagblad van 21-07-2018

Robbert in het Brabants Dagblad van 12-08-2020

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een tuinbijlage bij uw dagblad? Laat een berichtje achter via de contact-pagina zodat we samen een leuke invulling kunnen bedenken.

Nederlandse Tuinenstichting

Sinds twee jaar schrijf ik twee maal per jaar een bijdrage voor het Tuinjournaal van de Nederlandse Tuinenstichting. De focus hierbij ligt op groen erfgoed in de breedste zin van het woord. Gewapend met een kladblok, fotocamera en een goed humeur bezoek ik bijzondere groenobjecten en ontmoet ik mensen met een spraakmakend groenverhaal. Neem vooral een kijkje op de website van de NTS als je meer wilt weten over groen erfgoed.

Advertisement
%d bloggers like this: